Duurzame Inzetbaarheid

Zijn jouw werknemers duurzaam inzetbaar? Kun je deze vraag niet of met ‘nee’ beantwoorden, lees dan verder wat je hieraan kunt doen.

Wat is Duurzame Inzetbaarheid?

Duurzame Inzetbaarheid is populair, maar wat is het eigenlijk? Duurzame Inzetbaarheid (DI) is niets anders dan het inzetbaar maken en houden van jouw werknemers. Zodat je werknemers gezond en met plezier naar hun werk (blijven) komen. Dat doe je natuurlijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor je werknemers. Dat heet goed werkgeverschap. DI gaat vooral over de volgende vier pijlers, te weten: gezondheid en vitaliteit, betrokkenheid en motivatie, vakkennis en vaardigheid en werk-privé balans.

Waarom is het belangrijk?

Door onder andere automatisering, digitalisering en robotisering gaan ontwikkelingen steeds sneller. Er wordt zelfs beweerd dat over twee decennia ongeveer de helft van alle werkzaamheden, zoals we ze nu uitvoeren, niet meer bestaan of drastisch veranderd zijn. Ook moeten we langer doorwerken. Tijd voor actie dus!

Wat kun jij doen als werkgever?

Er is een tool ontwikkeld door het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid en TNO. De tool is de Kosten Baten Tool Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI). De tool geeft inzicht in wat DI een bedrijf oplevert. Hierdoor neemt de kans toe dat er meer en doeltreffender in de DI van werknemers wordt geïnvesteerd. Gerichte investeringen in DI zorgen ervoor dat meer mensen nu en in toekomst gezonder, productiever en gemotiveerder aan het werk zijn.

De KOBA-DI Tool, wat levert het op?

1. Heldere business case op basis van actuele data.

Met de geavanceerde, maar zeer gebruiksvriendelijke KOBA-DI tool, kan ik samen met de sleutelfiguren van jouw bedrijf inzichtelijk maken wat DI een bedrijf of instelling aan productiviteit kan opleveren en neemt de kans toe dat er meer en doeltreffender in de DI van werknemers wordt geïnvesteerd.    

2. Verantwoord duurzaam beleid.

Met deze tool kunnen (HR)adviseurs, in gesprek met interne of externe klanten, tot verantwoorde investeringsbeslissingen komen als het gaat om maatregelen voor DI.

Interesse en/of vragen?

Wil je de tool inzetten voor jouw bedrijf of heb je vragen? Ik help je graag! Neem via het contactformulier contact op of bel mij op telefoonnummer 06 -23 95 32 00.